úterý 7. července 2015

7 Noachidských přikázání





Na mé Facebookové stránce jsem několikrát zmínil 7 Noachidských přikázání, které by každý človek měl znát a dodržovat. (Kromě Židů, kteří mají přikázáni 613!) Nyní si každé z přikázání i lépe vysvětlíme, aby bylo pro každého srozumitelnější. 
Emotikona smile














1) "avoda zara" - Zapomeňte na Krišnu, Buddhu, Ježíše, Svatou Trojici, Pannu Marii, amulety, sošky, kříže, kostely, Vánoce, Velikonce, poutní místa, kameny, stromy, zvířata a podobné cizí modly a Bohy. Bůh byl je a bude vždy jen jeden a nemá tedy smysl vymýšlet si jiné a uznávat nesmysly.


2) "birkat ha- Šem" - Jednoduše se nerouhat, neproklínat, nepřísahat na Boha a také se například neučit Kabalu, pokud nejsme věřící, aby jeho jméno nebylo zneužito.


3) "šefichut damim" - Nevraždit a ctít lidský život.


4) "giluj arajot" - Jedná se o zákaz sexuální nemorálnosti - incest, sodomie, cizoložství, homosexuální styk, zoofilie, nekrofilie apod. Další a určitě i nejčastější je pak masturbace mužů. Vysvětlím vám proč... Pokud si to kluk nebo muž udělá "sám doma rukou", tak nedojde ke spojení ženské a mužské duše jako při milování, ale jeho sperma bylo vlastně vyhozeno nadarmo. Tím kolem sebe vytvoří stovky negativních energií, které pak velice lákají duchy. Pro duchy a pro ještě horší negativní síly je to totiž druh potravy. Celé to pak má za následek, že záhadným způsobem mizí v domácnosti peníze a štěstí. Jeho děti budou drzé a nevychované. Přivodí si depresi, smutek, paniku a další nejen duševní, ale HLAVNĚ fyzické nemoci, které se mohou stát i nevyléčitelnými. Otupí mu mozek, ztratí úspěch, manželka se s ním víc hádá a rapidně si zkrátí život. Tím jsem chtěl říct, že se každá z těchto věcí nestane pouze člověku, co plýtvá svým sperma, ale i jeho přítelkyni/manželce, dětem, domácnosti, ve které žije a celému okolí. Ale ten, co to opravdu nikdy "rukou" nedělá, má kolem sebe jen dobré věci... Jeho přání se vyplní, nemá nikdy problém s penězi, je moudřejší a lépe věci pochopí, je zdravější, veselejší, nebývá nemocný a má dlouhý a kvalitní život. Nepřitahuje negativní síly a duchy a když jsou kolem něho, tak mu nemohou ublížit. Nezapomeňte, že bez sperma nemůže vzniknout život a tím pádem je to i vražda (3) "šefichut damim"). Muž to dělá sobecky jen pro svůj požitek a zneužívá svůj dar rozmnožování. Něco jiného je, když "to" používá při milování a tím nechá spojit dvě duše, které pak odejdou spokojeně dál (i přesto, že nevznikne dítě).


5) "gezel" - Zákaz krádeže, zotročování a zneužívání lidí.


6) "ever min ha-chaj" - Zákaz pojídání masa z živých zvířat, tento zákaz se vztahuje na všechny formy krutostí páchaných na živých tvorech.


7) "dinim" - Jedná se o povinnost ustanovit takový právní systém, který by hájil spravedlnost a ztrestal jejich porušování. Tzn. dodržování zákona, aby nevznikla anarchie.



1), 3), 4) jsou považována za ta nejhorší. A mnoho lidí raději zvolilo smrt, než aby něco takového vykonali.

Rozhodně nikoho nenutím, aby se podle toho řídil. Berte to jako dobře míněnou radu, protože vím, že se vám život může hodně vylepšit a změnit k dobrému! 
Emotikona smile
 Všechno, co tady píšu, nejsou jen nějaké mé výmysly, ale tisíce let dodržované zákony a pravdy, které vím přímo z Kabaly, Talmudu a Tóry. Případné otázky vám rád zodpovím.

Autor článku: Rabi Jair Jirmijahu Jerochim

Žádné komentáře:

Okomentovat

Těším se na vaše dotazy a komentáře. Jediné, o co vás žádám, je slušnost. Váš Jair