úterý 7. července 2015

Ain Hara - Zlé Oko

Ain Hara, neboli zlé oko je jedna z věcí, které odstraní člověka ze světa, tzn. zabíjí. Už v Talmudu je psáno, že z 99% může za nemoc nebo dokonce smrt lidí právě Ain Hara.

Často si můžeme klást otázku: "Proč spousta známých a úspěšných lidí, kteří jsou krásní, zdraví a oblíbení, umírají tak brzo?" A naopak: "Proč zlí, oškliví, neúspěšní nebo obyčejní mají zdravý a dlouhý život?". Někteří lidé, kteří nechtějí znát pravdu, budou říkat nesmysly jako například, že jsou víc známí a proto si toho víc všimneme. Ale statisticky je to nesmysl, protože těch známých lidí je přece mnohem méně, než těch obyčejných. Dokonce i světová média už si tuto otázku také položila ve snaze pochopit tuto "záhadu", což je další důkaz, že to opravdu normální není. Jeden příklad za všechny je třeba Michael Schumacher, který byl velmi obdivován a nakonec si tragicky ublížil úplně v jiném sportu, než ve kterém působil tolik let. Stačí, abyste se podívali do archivu zpráv a uvidíte mnoho veřejně známých lidí jako jsou politici, zpěváci nebo herci, jak se museli potýkat s obdivem i nenávistí.

Takže co to vlastně Ain Hara je? Člověk, na rozdíl od jiných tvorů, má duši, která je součástí Boha a tím pádem nám dává silnější schopnosti, než si myslíme. Kabala nám vysvětluje, že duše člověka má tři nástroje: 1) myšlení, 2) mluvení, 3) konání. Pusa má velkou schopnost. Už jen to, že nám geniálním způsobem pomůže komunikovat s lidmi, vyjadřovat se a odpovídat. Kdybychom ale před tím nemysleli, nemohli bychom ani svou myšlenku vyjádřit slovně. Tím pádem vidíme, že ona myšlenka je důležitější než mluvení. Myšlenka sama od sebe může existovat, ale mluvení bez myšlenky už ne. A dobře víme, jak slovy dokážeme měnit realitu například tím, že o něco poprosíme, někoho upozorníme, potěšíme, ale bohužel i urazíme. Všechno začalo v myšlení. Vyřčená slova mají velkou sílu, ale tomu už se budeme věnovat v jiném článku, který podložím i vědeckými důkazy. Mluvení je vlastně i konání, protože kdybychom nedýchali nebo nehýbali rty, jazykem a neměli zuby, těžko by se nám mluvilo. Vlastně vše, co děláme, pochází z myšlenek. I automatickým pohybům, které děláme, předcházejí myšlenky. Např. člověk, který vstává z postele, má před tím myšlenku "teď budu vstávat" a až potom vstane, ne naopak. Bez duše bychom nemohli ani myslet, ani mluvit, ani dělat. Proto se tyto tři věci nazývají pouze "nástroje duše" a ne přímo duše. K tomu připojíme další schopnost, kterou má naše duše. Je to schopnost ublížit pomocí pohledu a to souvisí s myšlenkami, které jsou tím nejsilnějším a nejhlubším nástrojem duše. Stejně jako můžeme pomocí úst někomu ublížit nebo ho ohrozit, můžeme to udělat i silou očí.

Jednoduše řekněme, že je to druh negativní energie, která má neuvěřitelnou sílu a tu člověk vytvoří spojením myšlenek a očí. Stačí na člověka jen negativně myslet a bude mu ublíženo pomocí energií, které jakoby vystřelíme očima. Kdybychom to mohli vidět, vypadalo by to jako oheň z očí, který spálí svého protivníka až natolik, že ho může fyzicky poškodit! Zlé oko vytvoříme hlavně závistí nebo přehnaným obdivem (který může obsahovat nevědomou závist). Další zlé oko může být vztek na někoho nebo pomluvy, které mají samostatnou sílu ublížit a nazývá se to Lašon Hara, česky "zlý jazyk", (o kterém se můžete dočíst v příštím článku). Oběť zlého oka může cítit slabost, nesnesitelnou bolest hlavy, onemocnění, které se často týká obdivované části těla. Např. někdo má krásnou čistou pleť a najednou se mu udělají všude pupínky. Často se stává, že lidé závidí rodině, která má zdravé, hezké, vychované a chytré děti. Pak se najednou začnou dětem stávat špatné věci a nebo se rodině narodí dítě postižené. Ain Hara vám může poškodit i majetek - auto, telefon, kabelku, byt... A to všechno jen proto, že vám to někdo záviděl. Není to jen náhoda, že lidé, kteří vypadají obyčejní, mají obyčejná auta, byty a majetek, jsou většinou nepoškození a zdraví.

Protože všechno, co se týká duše Bůh soudí spravedlivě, jsou tím pádem poškozeni i ti, kteří Ain Hara poslali a většinou ještě mnohem horším způsobem, než ten člověk, kterého poškodili! A teď se asi ptáte: "No dobře, ale co mám dělat?". Odpověď je jednoduchá - nepřehánějte to a nesnažte se přitáhnout pohledy lidí. Nemusíte nosit vždy to nejlepší oblečení, vždy vypadat nejlépe, pořád chodit mezi lidi a publikovat na sociální sítě vaše značkové věci nebo dokonalé tělo a obličej. Také není třeba se zbytečně veřejně chlubit vašemi úspěchy ve škole, práci nebo i milostném životě! A to, co je vám nejdražší, nechte jen pro vaše nejbližší, u kterých víte, že vás mají doopravdy rádi a přejí vám jen to nejlepší.

Zrovna v dnešní době, kdy je možnost vše publikovat, tak musíme dávat větší pozor, protože často nevíme, kdo všechno to vidí. I já omezuji pohledy lidí na ulici a třeba na nákup potravin jezdíme výhradně v noci a tím omezím počet lidí, kteří mě mohou vidět naživo. V takovém případě má zlé oko větší schopnost ublížit, aniž by onen člověk věděl vaše jméno. Člověku naživo také snáz něco povíte než jen fotce na internetu. Ale každopádně tím, že většina lidí jsou dnes na Facebooku viditelní celým jménem, je třeba dávat si pozor na osobní fotky. A nebo vaše pravé jméno nezveřejňujte a pokud už je pozdě, prostě ho změňte a zbytečně ho neprozrazujte.

Já se snažím aby moje fotky sloužily hlavně k tomu, abych mohl lidem psát hezké věci a tím pádem pomoct lidem získat vnitřní klid, mír, opravdovou spokojenost a pochopení smyslu života. 

Je několik nástrojů, které vás od zlého oka mohou alespoň trochu ochránit. Nejsilnější je upřímná modlitba k Bohu, nikomu nezávidět a nikoho zbytečně nedráždit, aby se na vás víc díval. To je důvod, proč mnoho náboženství je proti tomu, aby lidé chodili až příliš odhalení po ulici. Je to myšleno jen pro jejich dobro a není v tom žádné puritánství.(Samozřejmě nic nemá dojít do extrému, čímž myslím, že nesouhlasím s tím, aby ženy nosili burku apod.)

Faktem je, že posledních 20-30let je vyšší procento lidí s rakovinou kůže. Nejsou to zrovna lidé, kteří žijí na pláži, ale normální Evropané jako my, kteří si moc slunce neužijí. Není to náhoda, že větší výskyt rakoviny se projevil až v letech, kdy se lidé začali méně oblékat a své tělo více vystavovat na oko. Hledejte fotografie vašich babiček a prababiček a uvidíte, že i v parných letních dnech, chránily úctu svého těla. V té době rakovina kůže téměř neexistovala.

Autor článku: Rabi Jair Jirmijahu Jerochim

Žádné komentáře:

Okomentovat

Těším se na vaše dotazy a komentáře. Jediné, o co vás žádám, je slušnost. Váš Jair