sobota 8. srpna 2015

Význam jmen # 1




Dnes se budeme věnovat významu jmen, protože to, jak se člověk jmenuje, ovlivní velkou měrou celý jeho život. Pokud má někdo jméno s negativním významem, nebude od věci, když své jméno změní. Navíc se nejedná o nic složitého. Každý má právo mít jméno, které se mu líbí a které má pozitivní význam a proto na úřadě nebude mít nikdo problém se nechat přejmenoval. Všechna jména už byla před mnoha lety vyložena, ale málokdo vykládal kabalisticky česká jména, takže to dělám speciálně pro vás. Jelikož je to hluboké téma a není to jenom hra, je důležité si nejdříve uvědomit, proč má jméno takový vliv na člověka. Nejprve musíme pochopit některé hebrejské výrazy, aby vám v článcích bylo jasné, jak jsme se dostali k výsledkům a významům. 

1) Kabalistická numerologie - Je to numerologie, ve které má každé hebrejské písmeno svou hodnotu. Kombinace více písmen nebo slov vytváří nakonec jedno hlavní číslo, které nám dává celkový obraz o člověku. 
2) Gematria - V hebrejštině existuje 22 písmen v hodnotě od 1 až do 400. Například prvním písmeno "alef" má číselnou hodnotu 1, sedmé písmeno "zain" má hodnotu 7, jedenácté písmeno "kaf" má ale už hodnotu 20 a  poslední písmeno "taf" má hodnotu číslo 400. 
3) Historická souvislost - Každé jméno v historii mělo svého prvního nositele a jeho negativní a pozitivní vlastnosti mají velký vliv na další stejně pojmenované lidi. Např. Abrahám (hebrejsky Avrahám) je velice pozitivní jméno a stejně pojmenovaní lidé mají předpoklad pro dobré vlastnosti. (Odkaz na Wiki zde. )

Když zkombinujeme oba systémy, tedy kabalistickou numerologii i gematrii, dostaneme se na konečný výsledek a význam kteréhokoli jména nebo názvu. Aby jste pochopili, proč je to tak důležité, je nejdřív potřeba vědět, že každý člověk a tvoření nemůže energeticky podle Kabaly existovat beze jména nebo názvu, jelikož celý svět byl tvořen pomocí slov. Ani vy byste nemohli číst nebo komentovat můj blog, kdyby jste neměli možnost používat slova, která jsou tvořena jednotlivými písmeny. Kdybychom neměli dostatečnou slovní zásobu, nemohli bychom ani myslet a žili bychom jen jako zvířata podle instinktů. Zkuste to na vás - Myslete na něco a nepoužívejte u toho žádná slova... Například, že zítra chcete jít na nákup do obchodního centra. Jak by taková myšlenka mohla fungovat v hlavě, kdyby jste neznali minimální počet slov v češtině, které přímo říkají "Chci jít do obchodního centra". Ani nemusíme ta slova vyslovit, ale stejně nám běží v hlavě. To je jen jedno z kabalistických vysvětlení, proč beze slov nemůže nic existovat.

Autor článku: Jair Jirmijahu Jerochim

Žádné komentáře:

Okomentovat

Těším se na vaše dotazy a komentáře. Jediné, o co vás žádám, je slušnost. Váš Jair