sobota 8. srpna 2015

Význam jmen # 3



Zdravím vás u dalšího článku na téma "význam jmen". Mluvili jsme o jménech, která končí písmenem T, N atd. Nyní pokračujeme dál... Vysvětlíme vám, jak člověka ovlivní, když má ve jméně E, M, S/Š. 

Existují 3 základní elementy: vzduch, voda, oheň a nebo hebrejsky "Avir", "Maim", "EŠ". (Samohlásky se vždy v hebreštině označují jedním písmenem א "alef" a S a Š jsou většinou jedno písmeno.) Proto E, M a S/Š mají neskutečně velký vliv a je to vlastně "motor" naší duše". Lidé s těmito písmeny ve jméně chtějí pořád něco dělat a nepřestanou, dokud nedosáhnou svého cíle. Zároveň jde o lidi velice neklidné a často nespokojené. Jména, která mají tato písmena hned na začátku, mají vždy upřímné nositele, kteří "co na srdci, to na jazyku". Např. Moše, Áron, Lea, Sára...

Velký vliv mají i písmena A, H, V, J. Jsou to nejdůležitější písmena ve jménech Boha. Jedná se největší "vodiče" duchovní hojnosti a je tedy lepší nemít ve jméně víc jak jedno toto písmeno. Mají takovou sílu, že ne každý to unese. Tito lidé mívají velké psychické problémy, pokud nejsou morálně čistí. Písmena A, H, V, J mají ve jménech proroci a andělé. Např. Jirmejahu (česky Jeremiáš), Elijahu (č. Eliáš), Ješajahu (č. Iziáš). Nositelé těchto jmen mají nadpřirozené schopnosti, sílu a vidí i to, o čem jiní ani netuší. Jedná se o velice inteligetní jedince, protože jejich moudrost přichází ze shora.

V dalším článku se budeme věnovat více numerologii, ale nyní rozebereme pár populárních jmen, na které jste se ptali...


Hana - Hebrejsky se vyslovuje "Chana", což je první a jediný správný tvar. Už jen tím, že ji lidé oslovují "Ha-", poškozují sílu jejího jména. Chana byla matka proroka Samuela a Bůh ji moc miloval. Původně trpěla neplodností, ale protože ji měl Bůh raději než ostatní ženy, porodila syna Samuela (hebrejsky Šmu-el, což znamená "Bůh vyslyšel"). Numerologická hebrejská hodnota je 9. Je to člověk vůdčí, dynamický, charismatický, má široké spektrum vidění, umí vše zařídit, je inteligetní a neunaví se. Lidé po nich často něco chtějí, protože vědí, že jde o schopné lidi na svém místě. Mají široký slovník a proto často pracují jako moderátoři v rádiu nebo v televizi. Vysoké sebevědomí jim nechybí. Jsou vřelí a srdeční a je na ně spoleh. Jsou tvrdohlaví a lehce ovládnou ostatní. Vše platí ale POUZE v případě, že tuto ženu oslovujeme CHANAHana je totiž člověk bez lásky, bez sebevědomí, nepřitažlivý a často kolem sebe vyvolává konflikty, přičemž se vyžívá v provokaci.

Anna - Jméno Anna najdeme např. v žalmu 116, verš 4 a znamená to "prosím". V konkrétním verši "Anna HaShem Malta Nafši" - "Prosím Bože zachraň moji duši". Může to znamenat i otázku "Kam až". Má velkou sílu, protože, jak jsme již psali v dnešním článku, obsahuje písmeno A (vzduch) a podle numerologie se jedná o číslo 11 nebo 2. 11 je v numerologie velice zvláštní číslo, protože jsou dvě verze výkladu. Podle jedné z nich 11 neexistuje a je to rovnou 2, ale zároveň pro jiné prameny je i 11 určitý zvláštní druh čísla. Proto se jedná o ženy, které jsou vždy "mezi". Buď jsou to velice duchovní lidé a nebo velice materiální. Nikdy nic uprostřed. Jestli si Anna vybrala duchovní cestu, tak má velký potenciál mít nadpřirozené schopnosti a velkou intuici. Může být duchovním vůdcem a poradcem nebo vzorem pro ostatní. Ale pokud si vybere fyzickou/ materiální část svého jména, bude mít velké potíže s citovými problémy. Například bude na někom citově závislá a nebo se potřebuje neustále ujišťovat o tom, jak je dobrá. Materiální věci jsou pro ní jistota a závislost. Je lehce ovlivnitelná náladami, které jsou kolem ní. Do dnešního dne se slovo "Anna" velice často používá v modlitbách.

Sára - Jedná se o velice speciální jméno, které má velký duchovní význam. Jeho kořen je již ve Starém zákoně - matka Sára a manželka Avraháma. První Židovka na světě a matka Jic'chak. Jde o první případ v historii, kdy Bůh změnil ženě jméno... Původně se jmenovala "Saraj" a byla neplodná. Bůh řekl Avrahamovi, že má změnit její jméno na "Sarah" a pak porodila syna ve svých devadesáti letech! Písmeno -h na konci ji přidalo plodnost, zdraví, sílu, charisma, lásku a dobré srdce. Numerologická hodnota je číslo 1, v Gematrii 505 a jsou to lidé, kteří chtějí být vždy na prvním místě, jsou podnikaví a vůdčí, vyzařují pocit síly a sebevědomí, mají hodně velké ambice, motivaci, zdravý mozek a způsob myšlení. Jsou podnikaví a mají velký potenciál pro úspěch v práci, jsou velice kreativní a plní nápadů. Z hlediska partnerství jde o věrné ženy, které umí projevit lásku. Jediný problém je ten, že chtějí být vždy číslo 1 a ne každý muž to snese.

Samozřejmě velice záleží i na datumu narození, jménu matky, znacích v obličeji apod. Pokud by někdo chtěl zpracovat kompletní rozbor jeho osoby podle Kabaly, rád se s ním setkám. Můžete mě kontaktovat na e-mailu wehavetobe@gmail.com nebo přímo na Facebooku

Autor článku: Jair Jirmijahu Jerochim

Žádné komentáře:

Okomentovat

Těším se na vaše dotazy a komentáře. Jediné, o co vás žádám, je slušnost. Váš Jair